Actueel

Enthousiasme over kruidenrijke weiden – Uit het vakblad Schaap

Nu wormmiddelen niet meer of slechter werken, vraagt wormbestrijding veel van schapenhouders. Omweiden, eitjes tellen in mestmonsters, alleen ontwormen als dat écht nodig is, fokken op resistentie. Deze technieken zijn allemaal veeleisend maar ook veelbelovend. Kruidenmengsels inzaaien zou eveneens helpen. Schapenhouders die dat doen, zijn..

Lees verder
Kosten besparen met de kaasschaafmethode of ……

Benchmarking, het kijken bij bedrijven buiten de eigen sector, is een goede methode om bedrijfsprocessen te vergelijken en te verbeteren. Hoe gaan bijvoorbeeld Scania of Phillips om met onkosten, welke marges maken ze, hoe zit hun personeelsbeleid in elkaar, hoe komen ze aan kapitaal. Noem..

Lees verder
Winter- en zomerregens

Gisteravond werden we bij het weerpraatje bijgepraat over de afgelopen oktober maand. De gemiddelde temperatuur 1,5 graad, oftewel 15% hoger, 40 mm oftewel 50% minder neerslag, en ruim 60 zonuren oftewel 50% meer zonuren. Al met al een grote afwijking in vergelijk met het meerjarig..

Lees verder
Hoe om te gaan met droogte!

Het zal veel mensen ontgaan, maar het is nog steeds, erg droog. Droogte in oktober! Wie had dat ooit voor mogelijk gehouden na het natste najaar sinds mensenheugenis in 2017. Pure Graze Saladebuffetten zijn goed droogteresistent door hun diepe beworteling en grote soortenrijkdom. Dit zorgt..

Lees verder
1 + 1 = 3. Het effect van het Darwin effect.

Samenwerken geeft de kans om gebruik te maken van elkaars sterke eigenschappen en zo elkaar te versterken. Niemand is goed in alles. De een is goed in verkoop, de ander wordt helemaal warm van cijfers, zie je het al voor je? Daarom verkopen boekhouders niet..

Lees verder
De voordelen van kalf bij de koe

Pure Graze begeleid melkveebedrijven in hun omschakeling van traditionele bedrijfsvoering naar “Natuurlijk Werken” een vorm van natuurinclusieve landbouw. Het doel is om zoveel mogelijk met de natuur te werken en alles wat de mens bedacht heeft tussen het dier en het gras weg te halen…

Lees verder
Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuws en laatste ontwikkelingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.