Actueel

Melkveehouder uit Rutten schakelt in een jaar om 0 Reactie(s)

FLEVOLAND MARTIN DE VRIES 22 JAN 2019 OM 11:10 UUR Geen kunstmest en geen derogatie. En dat op arme grond. Niet verwonderlijk dat collega’s de vraag ‘Waar begin je aan?’ aan Joost van Middelaar (34) uit Rutten stelden. Toch is het bedrijf langzaam naar biologisch ‘gekneed’. ‘Met vlinderbloemigen..

Lees verder
De voordelen van Polyculturen ten opzichte van Monoculturen 0 Reactie(s)

Hoewel het lijkt dat grazende dieren de voorkeur hebben voor Engels Raaigras, zijn het eigenlijke kieskeurige eters. Ze geven de voorkeur aan polyculturen (een voedergewas met meerdere soorten planten). Daarnaast is het niet alleen beter voor de dieren, het kweken van meerdere soorten planten in..

Lees verder
Natuurlijk Werken; De basis van Natuur-inclusieve Landbouw 0 Reactie(s)

Er zijn veel verschillende soorten bedrijfssystemen voor de melkveehouderij. Er zijn bedrijven die waar de koeien hun tijd doorbrengen in een stal en waar hun voedsel naartoe wordt gebracht. Elk systeem heeft zijn voor en na delen. Uiteindelijk moet er worden gekeken naar wat de..

Lees verder
Smalle Weegbree; Voor een betere diergezondheid! 0 Reactie(s)

Smalle Weegbree is een snel groeiend, diep-wortelend, droogtetolerant, mineraalrijk voederkruid. Het heeft een voorkeur voor beweiding. Smalle Weegbree heeft een diep wortelstelsel, met een droogtetolerantie die vergelijkbaar is met Cichorei. Smalle Weegbree is zeer smakelijk voor het vee en vormt een uitstekende bron van Calcium,..

Lees verder
Luzerne: De koningin onder de planten 0 Reactie(s)

Luzerne wordt de koningin onder de planten genoemd, vanwege haar opvallende hoge opbrengsten, voedzaamheid en smakelijkheid. Luzerne is in de USA een zeer belangrijk en vitaal onderdeel van de veehouderij, met name in de zuivelgebieden, daarnaast word Luzerne ook veel gebruik bij vleesvee. In de..

Lees verder
Bodemgezondheidsmanagement 0 Reactie(s)

De bodem werkt voor u als u voor de bodem werkt, door gebruik te maken van beheer praktijken die de bodemgezondheid verbeteren en de productiviteit en rentabiliteit onmiddellijk en in de toekomst verhogen. Een volledig functionerende bodem produceert de maximale hoeveelheid productie tegen de laagste..

Lees verder
Grond en haar waterbergend vermogen. 1 Reactie(s)

In de afgelopen 2 jaar waren de zomers droog. In veel gebieden leidde dit tot lagere droge stof opbrengsten bij melkveehouders en andere grondgebonden veehouderijbedrijven. Verschillende overheden als provincies, waterschappen hebben in samenwerking met LTO plannen ontwikkeld om de impact van de droogte tegen te..

Lees verder
Hoe begin ik met strip-grazen? 2 Reactie(s)

Wat is strip-grazen? Simpel gezegd is strip-grazen het verplaatsen van vee naar verschillende delen van de weide, elke dag een aantal keer (afhankelijk van de weide). Grote weides worden met behulp van tijdelijke hekken of raster-spinnen in kleinere percelen verdeeld en stellen de veehouder in..

Lees verder
Zonder bodemmicroben geen gezonde bodem. 0 Reactie(s)

Microben zijn een vitaal onderdeel van het bodemecosysteem en houden de bodem en zijn essentiële elementen intact. Als de bodem schraal word is dat een teken van een tekort aan bodemmicroben. Regel 1 in de natuur is; “De bodem wil ten allen tijde bedekt zijn”…

Lees verder
Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuws en laatste ontwikkelingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.