Actueel

Melkveehouder uit Rutten schakelt in een jaar om 0 Reactie(s)

FLEVOLAND MARTIN DE VRIES 22 JAN 2019 OM 11:10 UUR Geen kunstmest en geen derogatie. En dat op arme grond. Niet verwonderlijk dat collega’s de vraag ‘Waar begin je aan?’ aan Joost van Middelaar (34) uit Rutten stelden. Toch is het bedrijf langzaam naar biologisch ‘gekneed’. ‘Met vlinderbloemigen..

Lees verder
61% Stikstof reductie bij jaarrond weiden! 4 Reactie(s)

Er is veel te doen over PAS. Het hele stikstofverhaal legt de bouw op slot, motiveert boeren om te gaan staken en iedereen is confuus. (de weg kwiet) Is dat nodig? Schijnbaar. De vraag is welk doel wordt nagestreefd. Is dat het op de been..

Lees verder
Landbouw 2.0: Waarom kunstmest achterhaald is! 0 Reactie(s)

Stikstof kunstmest werd ontwikkeld door Justus von Liebig rond 1850. Gaandeweg kwam hij er ook achter dat er nadelige kanten aan zitten. Na ruim 150 jaar stikstof kunstmest kunnen we niet meer zeggen dat het modern is om kunstmest te gebruiken. Het is een tanend..

Lees verder
Saladebuffet zaaien na de mais. 0 Reactie(s)

De laatste tijd krijgen we daar vaak vragen over; kan Saladebuffet gezaaid worden na de mais? Klanten zaaien tot in de 2e helft van oktober na mais of aardappelen. Afgelopen week waren we in de Achterhoek met onze Saladebuffet Tour, een reeks open dagen die..

Lees verder
Heeft u een verdienmodel?…..Of bent u een verdienmodel? 0 Reactie(s)

Er zijn verschillende bedrijfssystemen voor een melkveebedrijf denkbaar. Pure Graze brengt met “Natuurlijk Werken©” een “low input, high output” systeem op de markt. De meeste gangbare en biologische melkveehouders volgen het “high input, high output” systeem. Een boerderij heeft zakelijk gezien twee functies; vermogensopbouw en..

Lees verder
Is uw bedrijf aantrekkelijk genoeg om over te nemen? 0 Reactie(s)

De kinderen houden de ouders een spiegel voor! Onlangs bezocht ik een klant met een, in de ogen van de gangbare sector, prachtig bedrijf. Werkelijk alles was aanwezig, een nieuwe stal, een voermengwagen, melkrobots, mestrobots, veegrobots, een uitgebreid machinepark, een dikke hypotheek en vreselijk veel..

Lees verder
Waar besteed jij je energie aan? 0 Reactie(s)

Boeren voelen zich in de hoek gezet. Door de media, door burgers, consumenten. Onwetende mensen die geen benul hebben van de dagelijkse druk, de werkzaamheden op het boerenbedrijf en over hoe het allemaal zo gegroeid is. In deze tijd van communicatie, via de media, de..

Lees verder
Laagste kostprijs 0 Reactie(s)

“Natuurlijk Werken” van Pure Graze; het duurzaamste concept voor de laagste kostprijs Het zijn lastige tijden voor de melkveehouderij. De lage melkprijzen baren veel veehouders zorgen. Kun je als melkveehouder iets doen om het tij te keren voor je bedrijf, of moet je toekijken hoe..

Lees verder
Voor wie melkt u de koeien?  0 Reactie(s)

In 1992 kochten we ons melkveebedrijf in Denemarken. Het bedrijf stond in de top 3 van de fok- en controlevereniging met rond de 10.000 kg 4% melk/koe. Aan het einde van de eerste maand kwam de krachtvoerrekening. Die was groter dan de melkgeldafrekening. Nu kwam..

Lees verder
Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuws en laatste ontwikkelingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.