Actueel

Droogte tegen gaan door beweidings-management 0 Reactie(s)

Droogte is een steeds wederkerend fenomeen in ons klimaat. Het weer wordt zo wie zo extremer. Vanochtend nog had ik kwam dit nog ter sprake in een gesprek met Kees. De winter was regenrijk en er is voldoende neerslag gevallen om het grondwater weer op..

Lees verder
Gras-kwaliteit verbeteren door de juiste timing te gebruiken. 0 Reactie(s)

Voedergewassen groeien langzaam als de planten klein zijn en nog weinig bladgroen hebben (in het vroege voorjaar of wanneer er net geweid is.) en de massa laag is. Naarmate de bladeren groter worden, neemt de fotosynthese toe, wat een snellere groei en een hogere opbrengst..

Lees verder
Onkruidbestrijding van kruidenrijk grasland 0 Reactie(s)

Wat kun je tegen onkruid doen op een perceel met kruidenrijk grasland Heb je net je perceel ingezaaid met kruidenrijk grasland en het is erg droog, ga dan als je kunt, beregenen! Dit zorgt ervoor tijdens drogere periodes dat kruiden en klaver beter opkomen. Door..

Lees verder
De voordelen van Polyculturen ten opzichte van Monoculturen 0 Reactie(s)

Hoewel het lijkt dat grazende dieren de voorkeur hebben voor Engels Raaigras, zijn het eigenlijke kieskeurige eters. Ze geven de voorkeur aan polyculturen (een voedergewas met meerdere soorten planten). Daarnaast is het niet alleen beter voor de dieren, het kweken van meerdere soorten planten in..

Lees verder
Natuurlijk Werken; De basis van Natuur-inclusieve Landbouw 0 Reactie(s)

Er zijn veel verschillende soorten bedrijfssystemen voor de melkveehouderij. Er zijn bedrijven die waar de koeien hun tijd doorbrengen in een stal en waar hun voedsel naartoe wordt gebracht. Elk systeem heeft zijn voor en na delen. Uiteindelijk moet er worden gekeken naar wat de..

Lees verder
Smalle Weegbree; Voor een betere diergezondheid! 1 Reactie(s)

Smalle Weegbree is een snel groeiend, diep-wortelend, droogtetolerant, mineraalrijk voederkruid. Het heeft een voorkeur voor beweiding. Smalle Weegbree heeft een diep wortelstelsel, met een droogtetolerantie die vergelijkbaar is met Cichorei. Smalle Weegbree is zeer smakelijk voor het vee en vormt een uitstekende bron van Calcium,..

Lees verder
Luzerne: De koningin onder de planten 0 Reactie(s)

Luzerne wordt de koningin onder de planten genoemd, vanwege haar opvallende hoge opbrengsten, voedzaamheid en smakelijkheid. Luzerne is in de USA een zeer belangrijk en vitaal onderdeel van de veehouderij, met name in de zuivelgebieden, daarnaast word Luzerne ook veel gebruik bij vleesvee. In de..

Lees verder
Bodemgezondheidsmanagement 0 Reactie(s)

De bodem werkt voor u als u voor de bodem werkt, door gebruik te maken van beheer praktijken die de bodemgezondheid verbeteren en de productiviteit en rentabiliteit onmiddellijk en in de toekomst verhogen. Een volledig functionerende bodem produceert de maximale hoeveelheid productie tegen de laagste..

Lees verder
Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuws en laatste ontwikkelingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.