Actueel

Melkveehouder uit Rutten schakelt in een jaar om

FLEVOLAND MARTIN DE VRIES 22 JAN 2019 OM 11:10 UUR Geen kunstmest en geen derogatie. En dat op arme grond. Niet verwonderlijk dat collega’s de vraag ‘Waar begin je aan?’ aan Joost van Middelaar (34) uit Rutten stelden. Toch is het bedrijf langzaam naar biologisch ‘gekneed’. ‘Met vlinderbloemigen..

Lees verder
Boekhouding of melkcontrole

Een tijd geleden was ik bij Peter. Peter is een echte fan van Pure Graze. Op zijn bedrijf past hij verschillende Pure Graze technieken succesvol toe om de beweiding te maximaliseren. Bij een goed bakkie koffie kregen we het over kostprijs, kosten en opbrengsten en..

Lees verder
Art Gerechte Kalveropfok

(“art gerecht”, een Duits woord, omschrijft het best wat ik bedoel, beter dan diervriendelijk) Kalveropfok is een belangrijk onderdeel van het melkveebedrijf. Dit volgens de regels doen is ondertussen een hele klus geworden, waarbij vooral hygiëne en besmetting belangrijke drijfveren zijn en de 3 R`s..

Lees verder
Het klimaat veranderd, verander mee!

Het is nog winter maar het voorjaar is er al! De laatste tijd zien we regelmatig berichten in de media over de droogte. We lopen ongeveer 300 – 350 mm achter. De grondwaterpeilen zijn overal te laag, hier in Twente tot wel 1 – 1,5..

Lees verder
Wie werkt er voor Wie?

Terwijl de meeste mensen voor hun geld werken, laten de meest succesvolle mensen hun geld voor hen werken. Op dezelfde manier werken de meeste veehouders voor hun koeien, echter de meest succesvolle veehouders laten hun koeien voor hen werken. Wie werkt er voor wie op..

Lees verder
BIOBEURS ZWOLLE op 23 & 24 Januari

BIOBEURS ZWOLLE – 23 & 24 Januari 2019 Het nieuwe jaar is weer begonnen, en dan is het een goede start om een bezoekje te plannen aan de BioBeurs Zwolle 2019. Een mooie plek om collega’s te ontmoeten en inspiratie op te doen of gewoon..

Lees verder
Kosten besparen met de kaasschaafmethode of ……

Benchmarking, het kijken bij bedrijven buiten de eigen sector, is een goede methode om bedrijfsprocessen te vergelijken en te verbeteren. Hoe gaan bijvoorbeeld Scania of Phillips om met onkosten, welke marges maken ze, hoe zit hun personeelsbeleid in elkaar, hoe komen ze aan kapitaal. Noem..

Lees verder
Winter- en zomerregens

Gisteravond werden we bij het weerpraatje bijgepraat over de afgelopen oktober maand. De gemiddelde temperatuur 1,5 graad, oftewel 15% hoger, 40 mm oftewel 50% minder neerslag, en ruim 60 zonuren oftewel 50% meer zonuren. Al met al een grote afwijking in vergelijk met het meerjarig..

Lees verder
Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuws en laatste ontwikkelingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.