Actueel

Melkveehouder uit Rutten schakelt in een jaar om 0 Reactie(s)

FLEVOLAND MARTIN DE VRIES 22 JAN 2019 OM 11:10 UUR Geen kunstmest en geen derogatie. En dat op arme grond. Niet verwonderlijk dat collega’s de vraag ‘Waar begin je aan?’ aan Joost van Middelaar (34) uit Rutten stelden. Toch is het bedrijf langzaam naar biologisch ‘gekneed’. ‘Met vlinderbloemigen..

Lees verder
Hoe begin ik met strip-grazen? 2 Reactie(s)

Wat is strip-grazen? Simpel gezegd is strip-grazen het verplaatsen van vee naar verschillende delen van de weide, elke dag een aantal keer (afhankelijk van de weide). Grote weides worden met behulp van tijdelijke hekken of raster-spinnen in kleinere percelen verdeeld en stellen de veehouder in..

Lees verder
Zonder bodemmicroben geen gezonde bodem. 0 Reactie(s)

Microben zijn een vitaal onderdeel van het bodemecosysteem en houden de bodem en zijn essentiële elementen intact. Als de bodem schraal word is dat een teken van een tekort aan bodemmicroben. Regel 1 in de natuur is; “De bodem wil ten allen tijde bedekt zijn”…

Lees verder
Wanneer zaai je op tijd? 0 Reactie(s)

Het weerpraatje aan het eind van het journaal heeft altijd mijn interesse. Wat opvalt zijn de temperaturen, die liggen toch zo`n 6 tot 8 graden boven gemiddeld! Vaak tonen ze ook wat sfeerplaatjes, de laatste week zijn dat vaak plaatjes van narcissen en krokussen die..

Lees verder
De gemakkelijkste weg om de winst te vergroten! 4 Reactie(s)

Bedrijven met een hoge melkproductie per koe, realiseren dit met veel input, waarbij het constante gevaar aanwezig is dat de kosten de baten overstijgen. De laatste tijd komen de vergelijkingen in kostprijs tussen verschillende melkveebedrijven weer binnen. Waarbij opvalt dat de Nederlandse bedrijven zich in..

Lees verder
Ook bang in het donker? 0 Reactie(s)

Als kind waren we allemaal bang in het donker. Terwijl alles gelijk is alleen de hoeveelheid licht is anders. Als je even wacht tot je ogen gewend zijn aan het donker, zijn veel dingen zelfs goed te onderscheiden. Het is niet de duisternis die ons..

Lees verder
61% Stikstof reductie bij jaarrond weiden! 4 Reactie(s)

Er is veel te doen over PAS. Het hele stikstofverhaal legt de bouw op slot, motiveert boeren om te gaan staken en iedereen is confuus. (de weg kwiet) Is dat nodig? Schijnbaar. De vraag is welk doel wordt nagestreefd. Is dat het op de been..

Lees verder
Landbouw 2.0: Waarom kunstmest achterhaald is! 0 Reactie(s)

Stikstof kunstmest werd ontwikkeld door Justus von Liebig rond 1850. Gaandeweg kwam hij er ook achter dat er nadelige kanten aan zitten. Na ruim 150 jaar stikstof kunstmest kunnen we niet meer zeggen dat het modern is om kunstmest te gebruiken. Het is een tanend..

Lees verder
Saladebuffet zaaien na de mais. 0 Reactie(s)

De laatste tijd krijgen we daar vaak vragen over; kan Saladebuffet gezaaid worden na de mais? Klanten zaaien tot in de 2e helft van oktober na mais of aardappelen. Afgelopen week waren we in de Achterhoek met onze Saladebuffet Tour, een reeks open dagen die..

Lees verder
Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuws en laatste ontwikkelingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.