Alle voordelen

   

Hieronder worden een aantal voordelen opgesomd van de natuurlijke voeding van Pure Graze®.

Smaak:
Grasgevoerd rundvlees geeft u een onvergetelijke smaakbeleving. Smaak en geur worden als uniek ervaren. Vlees zoals het vroeger smaakte.

Gezond:
Onderzoek heeft aangetoond dat vlees van dieren die alleen verse grassen grazen, een hoger gehalte aan Omega-3 vetzuren heeft. Verder hebben ze een hoger CLA gehalte en een hoger vitamine A en E dan gangbaar geproduceerd vlees. Deze vetzuren worden sinds kort sterk aanbevolen door het eten van vette vis.

Geen antibiotica:
   Onze dieren worden niet behandeld met antibiotica. Dit om resistentievorming tegen antibiotica in de humane gezondheidszorg te helpen voorkomen.

Geen krachtvoer:
De lammeren en runderen krijgen geen krachtvoer, graan of maïs bijgevoerd. Hierdoor bereiken de gezonde vetzuren hun maximale waardes. Bij kippen en varkens wordt 30 tot 50% krachtvoer vervangen.

Diervriendelijk:
De dieren op Pure Graze® Gra(a)sbedrijven weiden zo mogelijk het hele jaar. Daarvoor passen we onze eigen beweidingstechnieken toe. Alleen hartje winter wordt er bijgevoerd met zongedroogd gras (hooi of grassilage). De dieren kunnen altijd vrij buiten komen. Weidend vee voorkomt erosie en grondwatervervuiling en draagt bij aan een gevarieerde omgeving en een rijk weidevogelbestand.

De laagste CO2-equivalent uitstoot:
Berekeningen wijzen uit dat “Natuurlijk Werken© “, de productiewijze die toegepast wordt bij de productie van Pure Graze® Rundvlees, een CO2-equivalent uitstoot heeft die op 50% van de biologische productiewijze en op maar 35% van de gangbare productiewijze ligt. Daarnaast legt Pure Graze® Rundvlees maximaal 200 kilometer af. De gemiddelde supermarktmaaltijd legt 17.000 kilometer af.

Kleine footprint:
Pure Graze® bedrijven hoeven geen megastal te bouwen. Ze zijn geen grote machines nodig, de dieren grazen immers zelf en bemesten ondertussen zelf het land! We vervangen het grootste gedeelte krachtvoer zo door ruwvoer. En, het krachtvoer dat we nog gebruiken is regionaal geteeld graan.

Goede regionale economie:
Pure Graze® Vlees wordt geproduceerd op familiebedrijven en regionaal geslacht en vermarkt. Zodoende versterken we de regionale economie en levert u ook een bijdrage aan het leefbaar houden van ons platteland.

Ons 100% gras gevoerd rundvlees smaakt niet alleen heel lekker… Het is ook (g)razend gezond!