Kruidenrijke Mengsels

Saladebuffet een kruidenrijk mengsel

Sinds 2009 brengen wij kruidenrijke grasland mengsels op de markt, met verschillende soorten grassen, kruiden en klavers. De kruidenrijke mengsels zijn met de grootste zorg voor detail samengesteld. Er zijn speciale mengsels namelijk voor diverse grondsoorten als klei-, veen- en zandgronden.
Komt u er niet uit welk kruiden mengsel geschikt is voor uw grond, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Duurzaam

Kruidenrijke mengsels als het Saladebuffet vormen een prachtig gewas voor verstuivers als bijen en vlinders. Het legt CO2 diep en stabiel in de bodem vast.
Het is zeer productief met weinig bemesting en is geen N-kunstmest nodig om toch een hoge productie te realiseren.

Gezonde dieren

Saladebuffetten vormen met hun diepe beworteling een mineraal- en vitaminerijk gewas. Het is zeer bladrijk en eiwitrijk en blijft lang zeer goed verteerbaar. Daarbij vormen de verschillende klavers, grassen en kruiden een breed scala aan medicinale planten, met elk hun eigen werking, bijvoorbeeld cichorei tegen longworm en peterselie voor een goede vruchtbaarheid.

Pure Graze® Saladebuffetten zijn geschikt om te weiden en te maaien, voor runderen, schapen, geiten, pluimvee, varkens en paarden.

Brede toepassing

De Saladebuffetten zijn geschikt voor weiden en maaien. Er zijn gangbare varianten en er is een biologische variant.
Zorgvuldige selectie van de soorten zorgen er voor dat de Saladebuffetten zeer bladrijk zijn en een grote beweidingsruimte hebben, waarbij ingeschaard kan worden van 1.500 tot ongeveer 3.500 kg d.s./ha.
De diepe beworteling zorgt voor een goede droogte resistentie en een groot waterbergend vermogen.

Goedkoop

Saladebuffetten hebben door hun uitgekiende samenstelling een hoge productie. Het zogenoemde Darwin effect, resulteert in een 9 jarige proef in de USA in een meeropbrengst van +31%. In ruim 130 proeven in Duitsland werd een meeropbrengst gemeten van +47%.
De Saladebuffetten zijn geen N-kunstmest nodig.

Gezonde bodem door kruidenrijke mengsels

De diepe beworteling van de Saladebuffetten brengt lucht in de bodem en legt veel organische stof vast, diep in de bodem.
Dit resulteert in een verbeterde bodemvruchtbaarheid, een groot waterbergend vermogen en een massaal bodemleven door de grote biodiversiteit.

biodiversiteit met Pure Graze

Hoge productie

Door zorgvuldige selectie van de componenten hebben Saladebuffetten een lang groeiseizoen. Ze starten vroeg in het voorjaar en groeien lang door in het najaar. Ze hebben geen zomerdip in de productie, zoals de traditionele kruidenrijke mengsels met een groot aandeel Engels raaigras.

Bestel hier direct uw Pure Graze Saladebuffet!

 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuws en laatste ontwikkelingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.