Over ons

Wij zijn Ado en Karoline Bloemendal. We hadden geen van beiden een landbouwachtergrond toen we in 1992 een landbouwbedrijf met 23 hectare grond en 50 melkkoeien in Denemarken kochten. We gingen daardoor op zoek naar de goedkoopste manier van melkproductie en ontwikkelden ‘Natuurlijk Werken© ’. Een uniek bedrijfssysteem dat terug gaat naar de basis van het veebedrijf, koeien en gras. Door middel van deze twee goed op elkaar af te stemmen komt de balans terug op het boerenbedrijf.

In 2001 keerden Ado en Karoline, met hun kinderen terug in Den Ham. Hier werd het gezin geconfronteerd met een levensbedreigende ziekte, Ado kreeg kanker. Waardoor ze zich verdiepten innerlijke kwaliteit van onze voeding en de invloed van de dierlijke voeding daarop. Door deze ervaring beseften zij dat het niet vanzelfsprekend is dat je leeft. Elke dag is een geschenk. Als voor de laatste keer de zon opkomt is het belangrijk te weten dat je iets betekend hebt voor jezelf, je gezin en familie en je medemens!

In 2003 richtten we als reactie daarop het bedrijf “Pure Graze®” op. Met het bedrijfssysteem “Natuurlijk Werken©” laten zij, samen met de betrokken veehouders, zien dat het in Nederland mogelijk is om op een echt duurzame manier melk en vlees te produceren, dat mens, dier en milieu vele voordelen oplevert. Enthousiaste veehouders produceren op deze duurzame wijze, melk en vlees. Het volgende doel is om de producten die voortgebracht worden op deze bedrijven algemeen beschikbaar te stellen voor consumenten.

Zij hebben sinds de start van Pure Graze® echt een steen, een knoepert, in de rivier gelegd. Vanaf 2005 hebben ze beweiden weer op de kaart gezet in Nederland.. Een volgende mijlpaal is het ontwikkelen van Pure Graze® Saladebuffets, kruidenrijke graslandmengsels die vee weer laten grazen in klavers, grassen en kruiden! Zodanig eten dat je gezond blijft! Je bent wat je eet! Wij zijn wat we onze dieren te eten geven.

Pure Graze groeit! We werken samen met een groot aantal mensen en bedrijven om onze doelen te realiseren. Je kunt echt een verschil maken, als je wilt! Dat kunt u ook, door ons te steunen. Bijvoorbeeld door Pure Graze® vlees te eten, of door Pure Graze® aan te bevelen bij bekenden. Wellicht heeft u vrienden, bekenden, familie die in een positie verkeren, van waar uit ze veel voor ons kunnen betekenen.

Veel succes!!
Ado en Karoline Bloemendal

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuws en laatste ontwikkelingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.