Saladebuffetten

Pure Graze Saladebuffetten kruidenrijke grasland mengsels; de oplossing voor het verlagen van de kosten!

Agrarische ondernemers hebben drie belangrijke kostenposten, namelijk kunstmest, voerkosten en veeartskosten. Een manier om de winst te maximaliseren is deze kosten laag te houden. De kruidenrijke grasland mengsels van Pure Graze hebben een groot effect op al deze kosten.

Besparen met Saladebuffetten:

De realiseerbare besparingen per ha. door het inzaaien van Saladebuffetten zijn:

  • Inkoop kunstmest: 250 kg/ha KAS x € 25,00 = 62,50
  • Inkoop eiwit: 2% hoger x 12.000 kg d.s./ha = 175,-
  • Inkoop mineralen: 30,-
  • Voordeel met Saladebuffetten per ha: € 267,50 per jaar!
  • Extra zaaizaadkosten: € 160,-
  • Totaal voordeel met Pure Graze Saladebuffetten € 2.000,- (uitgaand van 8 jaar gewas)
Monoculturen:

De laatste jaren zijn monoculturen met engels raaigras populair, omdat het goed reageert op kunstmest en dan hoge opbrengsten geeft.

Maar door sterk schommelende melkprijzen, stijgende prijzen van grondstoffen als kunstmest en krachtvoer en de toename van de publieke druk om duurzaam te produceren, wordt deze optie steeds minder aantrekkelijk. Verder heeft engels raai in vergelijking met kruidenrijke grasland mengsels een lager gehalte aan eiwit en, vitamines en mineralen waardoor deze producten bijgekocht moeten worden in de vorm van mineralen- en vitaminesupplementen en soja.

Polyculturen:

Pure Graze Saladebuffetten stellen de ondernemer in staat, zelf zijn gezonde voer met een hoog eiwitgehalte te produceren en daarmee de kosten drastisch te laten dalen. De kruidenrijke grasland mengsels hebben een hoge productie, zijn vitamine- en mineralenrijk en bevatten diepwortelende grassen, klavers die stikstof vastleggen en, geneeskrachtige kruiden. De kruiden mengsels bevatten tot 22 soorten met verschillende groeipatronen en eigenschappen, die een volwaardig voer produceren over een lang groeiseizoen.

Vlinderbloemigen als rode en witte klaver, lucerne, rolklaver en esparcette brengen een aantal voordelen in een mengsel. Ze zijn goed droogteresistent wat een groot voordeel is voor droogtegevoelige percelen en droge zomers.

Geen kunstmest nodig:

Maar zijn geen kunstmest nodig en leggen organische stof vast diep in de bodem. De diepe beworteling opent de bodem en maakt haar diep doorlatend. Goed voor regenrijke periodes! Maar het is het hoge eiwitgehalte van rond de 20% ruw eiwit, van deze vlinderbloemigen wat het grootste voordeel is.

Gezond:

De kruiden in de Saladebuffetten van Pure Graze zorgen dat de gezondheid van het vee optimaal ondersteund word.

Voor de vooruitstrevende ondernemers die de gezondheid van hun vee willen verbeteren, de onkosten willen verlagen, de kwaliteit van het ruwvoer willen verbeteren en de bodemgezondheid willen verbeteren zijn Pure Graze Saladebuffetten de oplossing.

Pure Graze® Saladebuffetten zijn geschikt om te weiden en te maaien, voor runderen, schapen, geiten pluimvee, varkens en paarden.

Bestel hier direct uw Pure Graze Saladebuffet!

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuws en laatste ontwikkelingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.